Bejelentés



Lena Belicosa honlapja
Semmi sem történik véletlenül!

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.








Linkek



MIÉRT REIKI?

Már a kilencvenes években felmerült bennem, hogy el kellene végeznem egy Reiki tanfolyamot. Amikor indult, jelentkeztem is, ám családi vagy egyéb okok miatt mind a háromszor meghiúsult. 2003-ban is lett volna, jelentkeztem akkor is, azonban arra a hétvégére annyi programom jött össze, hogy lehetetlen volt ott lennem. Főskolai konzultáció. Ezt kihagytam. Budapest díjátadó ünnepség, ahol az egyik prózámmal nyertem, és közben a falumban is elindult az általam szervezett rendezvény, melynek a fő részére még hazaértem Budapestről és lekonferáltam. A Reiki ekkor sem fért bele. A főiskola elvégzése után azonban erős lett ez a hívás, s azt éreztem, hogy vagy energetika, vagy pszichológia, azaz irány, amerre mennem kell. 2006-ban a sors az utamba hozta leendő mesteremet, s tudtam, hogy ebbe az irányba fogok elmenni. Én szerveztem meg a reiki tanfolyamokat, így most nem hagytam lehetőséget arra, hogy ismét közbejöjjön valami. 2006 novemberében kaptam meg az első behangolást, 2007-ben pedig a másodikat. Nem éreztem késztetést, hogy menjek a mesterfokozat felé, pedig talán kellett volna. Most erős a hívás, hogy ezzel kell foglalkoznom, jó lenne még többet tudnom…

MI IS A REIKI?

Sok oldalon szépen le van ez írva, melyekből majd idézek is, először azonban a saját megtapasztalásom alapján írom le. A természetes gyógymódok egyik fajtája, ahol kézrátéttel segítjük a szervezet öngyógyító folyamatának felerősödését más személyeknél, vagy magunknál, a második fokozat után pedig már nem kell a személyes jelenlét, mert távollévőnek is adható a szimbólumok segítségével. Ugyanakkor saját önismeretünk fejlődéséhez is egy remek módszer, nálam bevált.

Tradicionális Reiki. „Dr. Mikao Usui japán teológia professzor a XIX. sz. végén életét tette arra, hogy megtalálja, miként gyógyította meg Jézus a betegeket. Rendszerét ma Reiki Usui Shiki Ryoho, azaz Univerzális Kozmikus Életenergia Usui-féle Természetes Módszereként ismerjük. Transzcendentális iskola, ezoterikus behangolás, amely csak a XX. században vált elérhetővé azátlagemberek számára. Egyetemes küldetése az emberiség szellemi szintjének emelése, fejlődésének elősegítése.

A Reiki energia világnézetre való tekintet nélkül működik hívőknél és ateistáknál egyaránt, nem ellentétes egyetlen vallás vagy felekezet tanításaival sem, hiszen ez a szeretet energiája.”

REI – univerzális, egyetemes, kozmikus, isteni – kinek a hite szerint

KI – energia, erő

Kun István, mesterem szerint: „A Reiki hívő ember számára egyenlő Istennel, az Eredettel, a nem hívő ember számára egyenlő a végtelenséggel, a végtelenség emberközeliségével, mely bármikor elérhető és használható gyógyításra, és ezzel együtt személyiségfejlesztésre. A Reiki maga az élet, hiszen minden emberben ott van a csírája, csak fel kell szabadítani benne azt, és ez lehet egy ősi beavatás is, amit csak élő mester által avatott mester végezhet el!”

Kun István reiki mester honlapja

„A Tradicionális Reiki energiája nem azonos a természetgyógyászok által használt bioenergiával. A bennünket körülvevő energiaóceánban a bioenergia – a fizikai test éltető ereje – a legalacsonyabb, míg a Tradicionális Reiki az Univerzum legmagasabb rendű (isteni) megnyilvánulásai közül való, amelynek közvetítésére különleges behangolások után válik képessé a jelölt.

Személyes energiaáramlásunk megnyitása és finom ráhangolása erre a kozmikus energiára egy ősi tibeti jelrendszeren keresztül, behangolással történik. Ezzel egy tudatalatti értelmi, érzelmi, fizikai és szellemi tisztulás indul meg. Nyitottság alakul ki bennünk a saját magasabb rendű énünk felé. Fokozódik a természetes tehetség és kreativitás. A növekedés és a változás erőfeszítés nélküli folyamattá válik, ahogy a tudatalatti korlátok, blokkok kezdenek felszabadulni. A Reiki az emberre a test–lélek–szellem teljességében hat. Egyetemes küldetése az emberiség szellemi szintjének emelése, fejlődésének elősegítése.”

„A Reiki egy mindenki által megtanulható, egyszerűsége ellenére rendkívül hatékony energiaközvetítő eljárás. Életet és fejlődést támogató energia, amely az emberre a test-lélek-szellem teljességében hat. Segíteni lehet vele minden fizikai, érzelmi és mentális problémán, saját magunknak és másoknak, minden élőlénynek, embernek, állatnak, sőt akár növénynek is. Ha valaki a természetes állapotában van, a Reiki automatikusan áramlik, elsősorban a kezekből. A reikinek nincs semmilyen előre kijelölt szándéka. Szabadon felhasználható a páciens testi, mentális igényei szerint. Általánosan a Reiki erősíti az ön-gyógyító képességet és elősegíti a mentális gyógyulást. A különbség a gyógyszerek, étrend-kiegészítők és a Reiki között az, hogy utóbbinak nincs semmilyen mellékhatása. Biztonságosan alkalmazható várandós hölgyeken vagy újszülötteken is. Hatékonysága ellenére a Reikizéshez nincs szükség semmilyen eszközre vagy kiadásra, hogy használhassuk. A Reiki valószínűleg a legjobb alternatív terápia / otthoni terápia mert soha nem káros, nincsenek mellékhatásai. Nincs szükség speciális orvosi ismeretekre a használatához. A Reiki nagyon jól kiegészíti azt, ami hiányzik a nyugati orvoslásból.”

Mire jó a Reiki?

IBIZA

A kezem már akkor is jól működött, mielőtt behangoltak volna, bár akkor a bioenergiámat adtam még. A beavatások óta ez felerősödött, s itt, Ibiza szigetén pedig rendkívül jól működik. Amikor egy spanyol embert kezeltem, akkor jöttem rá, hogy itt ezzel kell foglalkoznom, talán azért nem találtam munkát igazán, s nem ment a nyelv sem, hiába tanultam. Ibiza egy mágikus sziget, s erre csak most jöttem rá, amikor kutattam egy kicsit, hiszen magyarul nem voltak olvashatók olyan információk, amelyeket angol és spanyol oldalakon találtam.

Blogom: A mágikus sziget

Blogom: bejegyzések Ibizáról

OKLEVELEK

 

 


 

 



Képgaléria




Hírek
Új könyv

Végre megjelent az Ibiza a mágikus sziget című könyvem. Rendhagyó útinapló sok információval, fotóval és történettel a szigetről.

tovább >>


Új írások

Felkerült 4 írásom az egyéb szösszenetek közé és egy versem is.

tovább >>


elszállt írások

Ismét nagyon el vagyok keseredve. Már második napja próbálom pótolni az elveszett anyagokat, és vannak, amiket pótolni sem tudok, mert csak ide lett beírva. Már nem ez volt az első eset. A hatvan valahány versemnek a fele eltűnt, azokat már pótoltam és a haikukat is. A prózák pedig befejezetlenek voltak, mert a vége eltűnt, akár csak a pályázati írásoknál, még pótolom majd, amit tudok.

Új történet

Felkerült egy új történetem az írások oldalra, A fájdalom paradoxona a címe.

tovább >>


Unoka képek

Felkerült néhány fotó Luca unokámról a családi képek közé.

tovább >>


Pályázati eredmények

Felkerültek a "Szabadság élmény" pályázati eredmények a honlapja, valamint a nyertes írások is.

tovább >>


pályázat

a pályázatot lezártam február 10-én éjfélkor.

Új pályázati kiírás

Új pályázatot írtam ki.

tovább >>


Bumeráng-hatás

Ismét felkerült egy írásom, hogyan gondolkodom, érzek magyarként távol az anyagországtól...

tovább >>


Javítva minden

Kb. 30 órát dolgoztam a honlapomon, hogy az elúszott formázásokat megszüntessem és újra feltöltsek mindent, hogy jól olvasható, tagolt és áttekinthető legyen. Végül is nem mentem másik oldalra, kárpótoltak néhány plusz oldal és némi tárhely lehetőségével, így sokat dolgoztam ugyan, de végre ismét olvasható formában vannak a versek és a prózák is.

Fantasy

Felkerült egy novellám, új műfajjal kísérletezem, életem első és humoros fantasyje, a címe. Az ördöngős

tovább >>


Lelkem karácsonyfája

Felkerült egy új versem.

tovább >>


e-könyvek

Most már mind a három könyvem kapható e-könyvben is.

tovább >>


Új könyvem

Megjelent a harmadik könyvem e-könyvben. Az éjszaka örvényében.

tovább >>


Esküvői képek

Felkerült néhány fotó a családi galériába a fiam esküvőjéről. Több fotót a facebookos albumban találtok.

tovább >>


Letoltheto anyagok

Felkerult 4 letolthato iras. Profecia 2012-rol, Hathorok uzenete, Az atalakulas vegso cikusai, A Landras bolygo felemelkedese. 10 reszes anyag a blogomban a felemelkedes temajaban. http://lenabelicosa.blogger.hu

tovább >>


A tulelok

Felkerult egy alom alapjan irt novellam. Rendkivul erdekes alom volt, a vegen pedig egy kis hozzafuznivalomat olvashatjatok...

tovább >>








Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!