BejelentésLena Belicosa honlapja
Semmi sem történik véletlenül!

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.


 

A XXI. század első éveiben szembesültem azzal, hogy szeretek írni, s hogy van egy kis affinitásom is hozzá. Nyertes írások, jól sikerült főiskolai dolgozatok segítettek ezt elfogadnom.

2024 áprilisában megjelent az Ibiza a mágikus sziget című útinaplóm második kiadása a Szülőföld Könyvkiadó gondozásában.

A könyv a magdi.lena7@gmail.com címen rendelhető, illetve a Líra, Libri hálózatában, vagy internetes oldalakon érhető el.

 

Két antológiát szerkesztettem a Dunakeszin és a városhoz kötőtő íróknak, költőknek 2023-ban és 2024-ben.


Megjelent a Goran Episcopus írótársammal közösen írt nyolcadik könyvem, egy színdarab Hajótöröttek címmel Amerikában. Egy pap és egy kalóz lány párbeszéde hitről, reinkarnációról, az élet kérdéseiről múltban és jelenben...

Megjelent a hetedik könyvem. Aisa a mór lány történetét még Ibizán írtam, azóta több átdolgozáson esett át.

Ez a regényem a Szülőföld Kiadó gondozásában került kiadásra. Megtalálható nagyobb könyvesboltokban, internetes oldalon, dedikált példány nálam, a magdi.lena7@gmail.com mail címen rendelhető.


Aisa, a mór lány története Granadában indul 1491-ben, ahol szerelembe esik egy baszk nemessel, akivel összeházasodnak és Baszkföldre költöznek...

Aisának gyerekkorától vannak misztikus képességei, melyek a nagyanyjától kapott medál, és a benne talált gyűrű segítségével tovább erősödnek, s bár tiltakozik ellene, elfogadja, hogy fontos feladata van a világ megmentésében...

1492-ben férjével és barátnőjével kalandos utazásra indulnak Szíriába, majd Konstantinápolyba, ahonnan karavánnal mennek tovább Kappadókiába.  Derinkuyu barlangrendszerében, miközben Aisa a gyűrűjével babrál, mindenki eltűnik, ő pedig 2012-ben találja magát...

Hogyan boldogul 520 évvel későbbi időben egy mór lány?

Milyen feladata van 2012 decemberében, amivel segíthet a világ sorsán?

Létezik időutazás a mágia segítségével?

Mi módon lehetséges az, hogy múltbeli tárgyak a jelenben bukkannak fel?


Ebben a mágikus realizmus és a fantasy határmezsgyéjén játszódó regényben válaszokat kaphatunk a fenti kérdésekre. A könyv a kaland, szerelem, misztikum segítségével kiragad bennünket a hétköznapok gondjaiból, abból a korból, ahol a járványok, a természeti katasztrófák és háborúk árnyékában bizonytalannak érezzük a holnapot.

 


Olvass bele: Aisa részletek

 

-------------------------

Kiadtam a pályázatomat is, mert úgy éreztem, hogy tanulságos lehet másoknak is, hogy vannak helyzetek, amikor egy nyertes pályázatot sem szabad elfogadni.


 

Megrendelhető:

Közművelődési pályázat 2015 Parád


3 évig várta, hogy megjelenjen e-könyvben és nyomtatott változatban, de végre csak megszületett egy újabb gyerekem.

Ibiza a mágikus sziget

című útinaplóm.

Megjelenés: 2015


 

Közel 4 évig éltem Ibiza szigetén. Sokat láttam, tapasztaltam, tanultam.

Számos fotó, információ, történet, úti kaland egy kötetben.

Ibiza története magyarul az őstörténettől napjainkig. Misztikus legendák nyomába eredtem, és a buli sziget mellett megismerhető a nyugalom szigete is egyben.

Megrendelhető: Publio Kiadó

Olvass bele

-------------------------------------------------

 

Megjelent az első regényem e-könyvben és nyomtatott változatban (2012)

Lena Belicosa: 2012 sodrásában, avagy a kincsesláda titka


Az első regényem, melyet egy Ibizán talált kincsesláda ihletett igen aktuális, hiszen 2012-ben játszódik, és sok olyan területre is kitér, ami napjainkban nagyon sok embert foglalkoztat. A regény fikció, de igyekeztem beleszőni sok üzenetet a ma emberének, magyaroknak, nem magyaroknak egyaránt.

A spanyol Es Vedra szikla gyomrában talált kincsesláda egy régi pergament is tartalmazott, melynek egy részét régi magyar rovásírással írták. Hét ember sorsa találkozik össze, akik több országból indulnak egy közös feladatra az inkák földjére 2012-ben. Két idősíkban indul a történet a kincsesláda körül, a XVI. század elején, amikor a kalózok elrejtik a kincseikkel együtt az érdekes ládikót, és 2012 nyarán, amikor a szabadságát a hajóján töltő spanyol mérnök és mennyasszonya megtalálják a kalózok kincsét és a különös dolgokat rejtő kincses ládát. Csatlakozik hozzájuk egy perui író és egy spanyol nyelvész, majd Spanyolország után Magyarországra, Törökországba, Olaszországba az Egyesült Államokba visznek a szálak. Magyar férfi fejti meg a régi dokumentum rovásírásos részét. Közötte és a perui író floridai unokája között szerelem szövődik, ők is csatlakoznak az expedícióhoz, a perui író fiával együtt. 2012 decemberében hét szereplő találkozik Ecuadorban, s együtt utaznak föld alatt és föld felett Peruba, hogy bevégezzék feladatukat. A Magyarországon kívül élők megismerhetik a magyarok őstörténetének egy változatát, mely sok magyarnak is új, hiszen a magyarok történelmét meghamisították. Tudomást szereznek Móricz János ecuadori kutatásairól is, és végig kíséri az eseményeket 2012. december 21. misztikus dátuma is.

Megrendelhető Itt: Publio Kiadó

Itt olvashatsz bele: 2012 sodrásában


Harmadik könyvem e-könyvben (2011) és nyomtatott változatban is (2012)

 

Lena Belicosa: Az éjszaka örvényében

Egy új műfajjal kísérletezem, álmokból írtam novellákat, szösszeneteket, melyeknek végén álomfejtések, gondolatok vannak, s helyett kapott a könyvben néhány versem is, melyeket szintén álmok ihlettek, és amelyek jól illeszkednek az álomnovellák közé, megtörve azok egysíkuságát. Úgy érzem, kell, hogy más emberekhez is eljusson, hogy jobban figyeljenek az álmaikra, mert mai világunkban még sokkal több üzenete van, mint korábban. Az én álmaim, melyek sokszor előre jeleztek, sokszor utat mutattak, tanítottak, figyelmeztettek, példaértéküek lehetnek, s talán mások előbb felfigyelnek majd az álmok üzeneteire. Most, hogy a 10 évvel ezelőtti álmokat visszaolvastam a könyv írása közben, magam is meglepődtem. Például 2002-ben leírtam az álmos füzetemben, hogy egy Földközi-tengeri szigeten voltam egy férfival. (Akkoriban még tengert sem láttam, s nem is álmodoztam, hogy valaha fogom, s lám, 7 évvel később valóban egy szigetre költöztem.) Az álmok üzennek, s talán nem árt évek múlva is éltelmezni őket. S megálmodtam a földrengéseket is, ezekből is születtek  novellák.

" Az álmok különös dolgok. Hol velünk élnek, hol előbbre mennek az időben, hol visszanyúlnak a múltunkba. Éjszaka felébredve lejegyezni a még frissen bennünk élő álmot, igen nagy elhatározásra vall, megtalálni az álmok között azt a szálat, amire felfűzve megszületnek a hol valóságos, hol kicsit szürrelista novellák, az pedig tehetségre.

Megtalálni a novellákban a nekünk szóló üzenetet - feladat.

Hiszen nem csak a saját álmunk üzen nekünk, hanem másoké is. Lehet, mást üzennek az olvasónak, mint az álmodónak, de üzennek.

Az álmok különös termékenyítő hatással vannak a művészetekre. Létrejöttüknek gyakorlati megfigyeléséből keletkezett az impresszionizmus. Ahogyan a csukott szemhéjunk belső falán észlelhető foltok  hirtelen képpé állnak össze, úgy állnak összek az impressziók egységes képpé a festővásznon. A félálomban észlelt hangok, a félálomban feltett kérdésekre érkező válaszfoszlányok pedig az impresszionista irodalom alkotásait ihlették. Maga az álom pedig a szürrealizmus képi megoldásaiban jelenik meg, ahol egyszerre van jelen a múlt, jelen és jövő. Ezek a művészeti formák idővel kimentek a divatból, vagy gondolhatjuk inkább, hogy átalakultak, ahogyan az álmok az ember tudatos világával együtt változnak. Hogy az álmokból manapság milyen különleges novellák születhetnek, azt tapasztalhattuk meg ebben a remek novella és vers-fűzérben." - Cathy St. bleu -

" Pusztán fantáziával lehet írni szép meséket; fantázia nélkül lehet írni remek korrajzokat; de a regényírásnál egyesülni kell mind a kettőnek. A regényírónak érezni is kell, tudni is kell, ébren is kell látni, álmodni is kell tudni." - Jókai Mór -

Néhány novellát, verset kiemeltem a könyvből, álomfejtésekkel, s található néhány festmény Bóta Csaba festőművésztől, melyek a könyvet illusztrálják. Nagyon hálás vagyok, hogy a művei fotóit felajánlotta a könyv színvonalasabbá tételéhez, róla itt olvashattok többet.

Bóta Csaba festőművész

A könyvbe itt olvashatsz bele.

Az éjszaka örvényében

És itt is olvasható néhány írás:

Álmokból írt történetek

Megvásárolható, majd letölthető az alábbi linken: (A "kosárba teszem" gombra linkelve feljön egy ablak, melyben lejjebb ki kell választani a terméket. E-könyv, vagy nyomtatott példány. Utóbbi ára 2.840 Ft, melyet valószínűleg futárszolgálattal szállítanak ki.

Az éjszaka örvényében

A Publio Kiadó kiadásában a korábbi két könyvem is megjelent és megvásárolható, vásárlás után letölthető e-könyvként több portálon és több formátumban is. Pdf, epub, mobi/prc.

Lena Belicosa könyvei

Béres M. Léna könyve

Nyomtatott formában megjelent könyveim az Ad Librum Kiadó gondozásában:

Béres M. Léna: Menni vagy maradni? - 2008

Szociográfia Bodonyról, bodonyiaktól, nemcsak bodonyiaknak...  Ára: 2.390 Ft

Megvásárolható:

adlibrum nyomtatott

Lena Belicosa: Isten nyilai között, avagy a Titok valóban működik - 2009

Önéletrajzi blogregény, rendhagyó útleírásokkal - tapasztalatok, tanulságok, pozitív gondolatok az önismeretről, a párkeresésről, a bátorságról, a döntések fontosságáról, a  hitről, a szeretetről, stb. Ára: 2.990 Ft

Megvásárolható:

Kattints ide!

A kiadó  honlapján a könyveknél a linkekre kattintva a webáruházból lehet megvásárolni.

Vagy nálam is lehet rendelni, infot kérni e-mailben, illetve ennek az oldalnak az alján.

A linkekre kattintva beleolvashatsz mindkét könyv néhány fejezetébe, melyeket régi és új fotók és grafikák illusztrálnak.

Menni vagy maradni?

OLVASS BELE!

Ez a könyv egy ezer fő alatti település életéről, lehetőségeiről szól, amely konkrétan Bodony községre van vetítve, azonban ez jellemző lehet az ország számos más falujára is. S benne a saját dilemmám, menni vagy maradni. Évek vívódása után döntök a "menni" mellett. A községben élők és elszármazottak vallanak a faluval kapcsolatos gondolataikról, életútjukról a könyvben, és tartalmazza egy kérdőíves kutatás eredményeit is, amely egy lehetséges jövőképet vetít az olvasó elé a településről. A könyvet számos régi és mai fotó illusztrálja, emléket állítva a Bodonyban élő embereknek, a bodonyi élet nehézségeinek, szépségének.

Isten nyilai között, avagy a Titok valóban működik

OLVASS BELE!

Ajánlom ezt a könyvet azoknak, akik egyedül élnek, és párra szeretnének találni. Azoknak, akik változtatni szeretnének az életükön, és azoknak, akik egy kis megerősítésre, biztatásra, bátorításra, pozitív gondolatokra vágynak. Akiknek segíthet egy példa, amelyből kitűnik, hogy valóban elérhetjük azt, amit szeretnénk, bizonyítva, hogy a Titok valóban működik! Smile

A könyv lehetne blogregény, lehetne életrajz, s találhatók benne kisebb tanulmányok, valamint rendhagyó útleírások is. A nem szokványos formákból azonban mégis egy megtörtént életút bontakozik ki, amely sok olyan gondolatot fogalmaz meg, amely egy kicsit másképp láttatja a világot, a különböző helyzeteket, eseményeket, kapcsolatokat, embereket, és példákon levezetve segít megérteni néhány ezoterikus megfogalmazást, elméletet is.

Antológiákban való  megjelenéseim

1. NAPSZILÁNK - Antológia

Válogatás a Napkorong Irodalmi Klub szerzőinek alkotásaiból - 2010

2. A NAP TORNACAN - Antológia

Válogatás a Napkorong Irodalmi Klub szerzőinek alkotásaiból - 2011

3. IDÉZETES FÜZET


Néhány idézet tőlem is - 2013

4. MÁGIA ANTOLÓGIA

A Kultúra Pécs (KuPé folyóirat) által kiadott antológiában a HÓDOLJ NEKEM! c. írásom szerepel - 2013

5. ENIGMÁK ANTOLÓGIA

A Tanítványi Láncolat Irodalmi Műhely és az Éden Művészeti Hálózat kiadásában lévő antológiában A fény útján c. írásom szerepel - 2013

6. MINDEN IDŐK ANTOLÓGIA


Tanítványi Láncolat 2014 - Az Ég és Föld között c. versem szerepel. Az első kemény táblás kiadás, melyben van művem.

 

7. Fátyolszakadás, fajháborúk kora. Közösségi írással írt fantasy, egy előre megadott világon játszódva.

2021 - Az érző kiborg c. novellám szerepel benne

iweb analytics
Statisztikám megtekintéseKépgaléria

Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!