BejelentésLena Belicosa honlapja
Semmi sem történik véletlenül!

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.


LinkekIbiza, a mágikus sziget, mely nemcsak "Buli sziget", hanem a "Nyugalom" szigete is.


A sziget csodálatos, s remélem, hogy minél több magyar eljut ide.

A szigetre jelenleg utazási irodával a legolcsóbb idejutni, egy last minut úttal. Drága a repülőjegy, sajnos.

Itt fel lehet töltődni, és a belső harmóniát is meg lehet ismerni. Aki pedig bulizni akar, a számos diszkóban, bulizó helyeken megteheti. 

Kutattam a szigettel kapcsolatban, és sok olyan információt találtam, amelyek még sehol sem voltak olvashatók magyarul.


A blogomban több bejegyzést is közzé tettem, és elkészült az Ibizai útikönyvem, mely remélem, hogy hamarosan könyv formában is kapható lesz. Nem kimondott útikönyv, mert nem adatokat sorolok fel benne. Viszont számos információt közöl és ez mellett történeteken keresztül mutatom be, mit érdemes tudni, megnézni, megismerni a szigeten.

A mágikus sziget

A titokzatos sziget

Atlantisz-Ibiza

Egy hányatott sorsú nép

Rövid leírás a szigetről és  néhány fotó kedvcsinálónak!Cool További fotók a blog oldal alján, Ibiza hétköznap- és ünnepnapjaiból, valamint az új blogomban találhatóak.

Ibiza a Baleári Szigetcsoport harmadik legnagyobb szigete, mely Spanyolországhoz tartozik. Főként katalánok lakják, kb. 111.000 az állandó lakosok száma, azonban a  nyári hónapokban az itt tartózkodó emberek száma a sokszorosára emelkedik. Főként "Buli-szigetként" ismert, sok fiatal tölti itt a nyarat. Disco paradicsom is. A Privilege a világ egyik legnagyobb szórakozóhelye, 10.000 ember befogadására képes. Fővárosa Ibiza, katalánul Eivissa. Minden településnek két neve van - castellano és katalán. A szigeten mindkét nyelven beszélnek, sőt még az őslakosok az ibisenco nyelvjárást is használják. Fővárosa Eivissa, melynek óvárosa, a Dalt Vila csodálatos kis fehér házaival az UNESCO véleménye alapján a Világörökség részévé vált. A másik leglátogatottabb város Sant Antoni de Portmany (San Antonio), de még sok látványos hely van a szigeten. A bulis környékek mellett a családok és nyugalomra vágyók is megtalálják a nekik való helyeket. Európa legszebb szigeteként emlegetik. Alapterülete 575 km2, s széltében 25 km, hosszában pedig 45 km. Az igaz, hogy nincsenek távolságok, mégis több időt vesz néha eljutni egyik településről a másikra, mert a kisebb utak minősége sem igazán jó, másrészt sokat kell kerülni, hogy a megfelelő útra jussunk. WinkA mediterrán éghajlat a jellemző, kevés a csapadék egész évben.


További információk itt!

A blogban olvasható még több kirándulásunk leírása is, ahol fotókat is találtok. S sok kis történet - szösszenetek ibizai életemből címszó alatt.

Ibiza

Szösszenetek ibizai életemből

counter in iweb
Statisztikám megtekintése
Képgaléria

Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!