BejelentésLena Belicosa honlapja
Semmi sem történik véletlenül!

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.


A következőkben az általam készített interjúk olvashatók, melyek a blogomban is megjelentek. Az internetes cikkek linkjei pedig lejjebb, bal oldalt a linktárban olvashatóak.


AZ ÁLMOK NEM HAZUDNAK

2012. április 22.


Az internet segítségével megismert emberek életútjai, álmai, gondolatai


Virtuális kávéházam következő vendége szó szerint az álmaimnak köszönhetően került az utamba. Mikor egy álomfejtéssel foglalkozó portálon váltottam levelet emberekkel arról, hogy az álmaimból írt novellákat, szösszeneteket, verseket könyvvé szerkesztettem, egyikük azt írta, hogy nem régen írt neki valaki, aki szintén azon gondolkodik, hogy ő is könyvet akar írni az álmaiból. Megadta nekünk egymás elérhetőségét. Levélváltásaink rámutattak, hogy ismét egy értékes, különleges embert sodort utamba az élet.


Komlósi Márti is egy idegenbe került magyar, mint én is, és az ő életét is befolyásolják az álmai. Most elsősorban ezekről kérdezem.


- Mikor figyeltél fel arra életedben, hogy az álmaid fontos üzenetek, és milyen álmaid vannak legtöbbször, amelyek előre jeleznek, figyelmeztetnek, utat mutatnak, tanítanak, vagy előző életek üzenetei, a múlt történései, vagy inkább a jövőt jósolják?


Álmaimra 10-12 éve figyelek, akkor üzent először, hogy mit tegyek, és mit ne tegyek, majd jöttek azok az álmok, amik szó szerint beteljesedtek, de mindig a jövőt mutatják (a mai napig is). Tehát minden esetben a jövő a célja az álmaimnak!


- Volt-e olyan álmod, amely után teljesen megváltozott az életed? S mi volt az?


Igen volt ilyen álmom, sőt az életemet is megmentette, mely egy gyógyszerrel volt kapcsolatban, azt üzente, hogy azonnal hagyjam abba. Meg is tettem, és orvosi vizsgálat is alátámasztotta, ha tovább szedem, az életembe került volna. Ezen kívül még számtalan álombeli üzenetet kaptam, például azt is elmondta, hogy majd külföldön veszek házat. Akkor, az lehetetlennek tűnt számomra, ám az álom után néhány hónappal vettem Hollandiában házat.


- Azt írtad, hogy az álmaidban beszél hozzád valaki, és ő mondta azt is, hogy gyógyítanod kell. Ezt már Magyarországon is alkalmaztad, kérlek, mesélj nekünk erről bővebben.


Igen így igaz. Az álomban hallottam egy hangot, mely szó szerint azt mondta, holnap jönni fog az édesapád, beteg lesz, és te gyógyítsd meg. Olyan szeretettel gyógyíts majd mindenkit, mint ahogyan őt, s mielőtt gyógyítasz, kérd a betegre az áldásomat. Reggel felébredtem, és mindenre emlékeztem, majd délben megszólalt a kaputelefon, és az apukám volt az.  A könyökével volt baj, nem tudta kinyújtani. Ekkor éreztem, hogy nagyon melegszik a kezem, és akkor hallottam egy hangot: - nyúlj oda! Megfogtam a könyökét, és apu sem akarta elhinni, de kinyújtotta utána a kezét. Ez volt életem első gyógyítása. Ezek után lettem természetgyógyász és rengeteg emberrel foglalkoztam, hála Istennek valamennyien szépen meggyógyultak!


- Te is megálmodtad, hogy egy idegen országban fogsz élni. S most Hollandiában élsz. Az álom után mennyi időre realizálódtak az események az életedben? S beszélj a hollandiai életedről is, és miért éppen Hollandia?


Elég hamar megvalósult. Az álom után talán egy hónapra az egyik internetes oldalon megismertem valakit, aki jó barátom lett. Egyszer csak telefonált, hogy mit szólnék ahhoz, ha Hollandiába mennék dolgozni.  Igent mondtam és nem sokára idejöttem. Miért éppen Hollandia? Azt nem tudom, de az álom nem ezt jelölte meg utolsó országnak. Figyelmeztetett, hogy innen is tovább fogok menni. Az élet Hollandiában Magyarországhoz képest nagyon jó.


- Van egy másik közös érdeklődési területünk is, s ez a számmisztika. Te tanultad Budapesten, én csak magamtól kezdtem alkalmazni, főként az önismeretem fejlesztéséhez 17 évvel ezelőtt, az én életemet nagyon megváltoztatta, hiszen a segítségével váltam reálból humánná, racionalista emberből spirituálisan gondolkodóvá. A te életedben milyen szerepet játszik ez a tudomány, s használod-e mások elemzéséhez is?


Életemben már nem sokat számít a számmisztika, de nagyon sok ember kérte és kéri tőlem a számmisztikát.


- Azt mondtad, hogy a 7 szám meghatározó az életedben. Az enyémben is, ez is mutatja, hogy sok közös lehet bennünk, mesélj a 7 jelentőségéről az életedben.


Ez szintén az álmaimban volt, ugyanis mindig 7-es számot mutatták, s én nem tudtam, mit jelent. Azt kérdeztem: - miért mindig a hetes? A hang nem válaszolt, de minden fontos dolog hetedikén történik, minden ügyintézésnél hivatalokban csak a hetes, tizenhatos, huszonötös ablakhoz hívnak, ha valami jót látok az csak a hetedik helyen lehet:) és ez így igaz.


- Mesélj magadról, milyen embernek tartod magad, mit szeretnél még az életben elérni? Hogyan élted meg, mikor elhagytad Magyarországot, hogy a hozzád közel állók elmaradtak, ellened fordultak? Van-e honvágyad?


Olyan vagyok, mint minden ember, átlagos, Magyarországot nagy örömmel hagytam el, a hozzám közel állók nem fordultak el tőlem, illetve ellenem, akik pedig igen, azok viszont soha nem voltak fontosak az életemben, és szerintem ez így is marad.  Honvágyam igen, néha van, de ez biztos természetes. Nem jó most Magyarországon, de akkor is az én hazám is. Ami a legfontosabb, ott élnek: a fiam, szüleim, testvérem, és ezért is jó néha haza menni! Amit szeretnék az élettől, az egy boldog párkapcsolat, amelynek alapja az őszinteség és a megbecsülés. Munkában is sikeres akarok lenni, és ha lehet, meg akarom nézni azt az országot, amit az álombéli „Úr" mondott, de sajnos nem emlékszem rá, hogy melyik az a másik ország. Hollandiára sem emlékeztem, de most már tudom, ez volt az első ország. Mi lesz a következő? Rá bízom Istenre! Legyen az ő akarata szerint!


Még sok mindent szerettem volna megtudni Mártiról, azonban az álombeli hang az mondta neki, hogy ne mondjon többet. Sok minden van még, amiket mondhatna, azonban azokat majd a könyvéből lehet megtudni, amit később ki fog majd adni. Így kíváncsian várom a könyvet.


Köszönöm, hogy az internet segítségével ismét megismertem, megismerhettünk egy olyan embert, akinek az élete nem mindennapi, de jelzés értékű. Ha figyelünk az álmainkra, a jelekre, és merünk dönteni, lépni, kitartóak vagyunk, akkor az életünk is megváltozik, s ez a mai felgyorsult világunkban még inkább így van.


AZ E-KÖNYV LEHETŐSÉGEI, avagy VÁLTOZNAK AZ OLVASÓI SZOKÁSOK
2011-11-27


Egy újabb interjút olvashattok most a blogomban, amelyben ismét az internet segítségével megismert emberrel beszélgetek, és sok olyan információt olvashattok, amelyről az írással foglalkozóknak jó tudniuk.


Összeszerkesztettem a harmadik könyvemet, s mikor kiadót kerestem az interneten, a szemem megakadt egy hirdetésen, amelyben azt olvastam, hogy mindenki kiadhatja a saját e-könyvét.
Először magamat kellett meggyőznöm, hogy valóban akarom a könyveimet e-könyvben is látni, hiszen az a típus vagyok, aki szereti kézbe venni, lapozni, megszagolni a könyvet, mielőtt megveszi, és a fizikai valójával a kezében elindulni egy kalandra, amikor is olvasni kezdek.
Az internet elterjedésével azonban be kellett látnom, hogy van jövője az e-könyveknek. A két első könyvem is megjelenik e-könyvben is, míg a harmadik: Az éjszaka örvényében – pedig elsőként e-könyvben jelent meg. Azért nem adom fel, hogy majd megjelenjen nyomtatott formátumban is.
Többször is visszamentem az oldalra, és elolvastam az ott írottakat, majd levelet írtam és elindult egy kommunikáció.  Így ismét az utamba sodort egy embert az internet, akivel most beszélgetünk az elektronikus könyvek lehetőségeiről, jövőjéről, és hogy milyen ember is van az internetes kapcsolat másik oldalán.
Interjú alanyom Alcser Norbert.

Lena Belicosa: A Wikipédia szerint „Az e-könyv az elektronikus formában létrehozott és terjesztett szöveget és egyes esetekben grafikát tartalmazó fájl, ami digitális megfelelője a nyomtatott könyvnek. Használatához, olvasáshoz megfelelő elektronikai eszköz szükséges.”
Kérem, hogy beszéljen az e-könyvről, mint sok szerző talán egyetlen lehetőségéről, hogy a könyve másokhoz is eljusson, s arról, hogyan tud segíteni ebben az újonnan induló vállalkozásuk, a Publio Kiadó és Könyváruház. http://publio.hu
Alcser Norbert: Az e-könyvet nagyon sokan összekeverik a pdf-el vagy a word formátummal. Pedig az e-könyvben lévő lehetőségek ezekkel a formátumokkal nem igazán használhatók ki. A legnépszerűbb e-könyv formátum az epub és a mobi, melyet az Amazon cég fejlesztett ki a Kindle készülékre. De mit is tudnak ezek a speciális formátumok? Szabad betűtípus és betűméret választást, hogy a lehető legkönnyebben lehessen olvasni a művet. Szerkesztési és jegyzetelési lehetőség, beépített szótár. Sokáig sorolhatnám, de összefoglalva az e-könyv elsődleges célja a tartalom minél hatékonyabb megosztása. Ha úgy szeretnénk, akkor 20-as betűmérettel olvassuk a könyvet, vagy nekünk tetsző betűtípussal. Mindenkivel előfordult már, hogy a megvásárolt könyvet a szedés miatt nehezen olvasta, ez a probléma itt megszűnik.
Természetesen a formátumok olvasásához egy e-könyv olvasó szükséges, vagy valamilyen tábla gép. Az e-könyv olvasók úgynevezett e-papírral rendelkeznek, mely ugyanolyan olvasási hatást kelt, mint a nyomtatott szöveg, de tapasztalatból mondom, hogy az Ipad-en való olvasás sem megerőltető. Ráadásul éjszaka a feleségem mellett sötétben tudok olvasni, nem kell felkapcsolni az éjjeli lámpát.
Úgy gondolom, hogy az e-könyv az olvasási szokásokat is megváltoztathatja. A készülék mindig nálunk lehet, mert vagy olyan kicsi, hogy elfér a táskába, vagy az Ipad-et úgyis használjuk munkánkhoz. Van 10 percünk, elővesszük és elolvasunk egy fejezetet. Így olvashatunk a kávéra, buszra várva, vagy csak egy üzleti tárgyalás előtt. És nem szükséges egy könyvel beérnünk. Nálunk lehet az egész könyvtárunk és az aktuális hangulatunknak megfelelő könyvet olvashatjuk.
Továbbá nem említettem, hogy az oktatásban mekkora szerepe lehet. Minden könyv a diáknál van. Nem kell 10 kg-os táskát cipelni, jegyzetelhet, szótárazhat, és ami a legfontosabb sokkal olcsóbb, mint a nyomtatott könyveket megvenni.
L. B. Honnan jött az ötlet, hogy vállalkozást hozzanak létre e témában? Olvastam Kerekes Pál, a portál alapítójának blogját, és nyilatkozatát az MTI-nek. Magának mi a feladata ennél a – nevezzük – „cégnél”, amely még nagyon fiatal, hiszen most, november elsején indult?
A. N. A self publishing kiadó alapításának az ötlete nagyon régóta foglalkoztat minket. Mindenki azt mondja, hogy az emberek keveset olvasnak mostanában. De ez nem igaz. Csak átalakulóban van a folyamat. Sokkal több hírt, blogbejegyzést olvasunk és ez természetesen a könyvektől veszi el az időt. Azonban nagyon sokat is írunk. Több száz, vagy ezer blog indul naponta hazánkban, mert úgy gondolják, meg szeretnék osztani a világgal érzéseiket, vágyaikat, gondolataikat az emberek. Sikeres találkozásnak mondanám, hogy Kerekes Pállal megtaláltuk egymást és közösen valósíthattuk meg tervünket. Szerencsés véletlen, hogy egymás munkáját ki tudjuk egészíteni. Kerekes Pál a szakmai részt felügyeli, Dombi Gábor a PR-t és jómagam a napi ügyek és a honlap működését.
Kerekes Pál kedvcsináló blogja: http://konyvkonnektor.hu/
Az MTI közleménye: http://publio.hu/2011/11/az-mti-kozlemenye-az-indulo-konyv-vallakozasrol-a-publio-kiadorol-es-konyvaruhazrol/
L. B. Engem megfogott, hogy a saját könyváruházukon kívül más, s főleg nemzetközi portálokra is eljuthat az e-könyvem. Biztosan végeztek kisebb piackutatást. Önök szerint milyen esély van arra, hogy egy magyar nyelven megjelent művet megvesznek más országokban is? Lehetséges-e, hogy az e-könyvet olvasva, valaki úgy dönt, hogy esetleg lefordítja más nyelvre?
A. N. Nagyon nagy hibának tartom, hogy a magyarok esetében az országhatároknál megáll minden. Több millió magyar él a határainkon túl, akik már sokkal nagyobb biztonsággal használják ezeket a portálokat. Nagyon meglepő, de magyar nyelvű könyveinket vásároltak már Koreában és Indiában is. Természetesen a legnagyobb piac Amerika és Kanada. A megfelelő siker esetén pedig elkezdhető a fordítás is.
L. B. Többféle formátumban is letölthető a megvásárolt e-könyv. Azonban a saját tapasztalatomból kiindulva, még kevés embernek vannak meg az eszközei, amin a különböző formátumokat olvasni tudják. Az interneten utána olvasva pedig némelyik formátumban sokkal jobban, tetszetősebben szerkeszthető, ám én magam sem tudom megnézni, mert nincs megfelelő eszközöm, programom, hogy hogyan is néz ki pl. epub formátumban, így marad a PDF. Ön szerint várható-e, hogy az e-könyv további elterjedésével megnő a megfelelő eszközök beszerzése is az olvasók részéről?
A. N. Fent részleteztem az epub előnyeit a pdf-el szemben. Szerintem egy könyv esetében nagyon fontos a tartalom. Ez pedig az epub előnye. Itt nem lehet elterelni a figyelmet egy szép képpel, vagy grafikával. A vállalkozásunk előre néz. Tisztában vagyunk azzal, hogy az e-könyv olvasók kevés számban találhatók meg hazánkban, de ez hamarosan meg fog változni. És nagyon terjednek a tábla gépek is. A múltkor Budapest egyik plázájának kávézójában három Android és két Ipad-et számoltam meg.
L. B. Olvastam valahol, talán a blogban egy érdekes gondolatot.
„Valójában nem olvasnak annyian, ahány könyv elfogy? A könyv ajándék, csere-bere, díszlet, lakás-berendezési tárgy? És mindez kiderül, ha már nem fizikai megjelenésében, hanem tiszta tartalomként, e-könyvként kerül piacra?”
Ebben lehet valami, mert sok embernek van sok könyve, ám valószínűleg nem olvasta mindegyiket. Az e-könyv pedig valóban adja magát, hogy ezt ténylegesen olvasni kell.
Magának mi erről a véleménye?
A. N. Ez így van. Szerintem az emberek –tisztelet a kivételnek – csak azért vesznek könyvet ajándékba, mert letudták a kötelezőt. Ez nem jelenti, hogy nem olvasnak, csak sokkal fontosabb, hogy néz ki, mint a tartalom. Ráadásul a kiadók miatt nem tudtunk igazából válogatni. Mi ezt a szabadságot adjuk meg a szerzőknek és olvasóknak. Kizárólag tartalom alapján dönthetünk és értékelhetjük azt. Ez fontos. Nem csak olvasóknak, hanem a szerzőknek is.
L. B. Vannak oldalak, ahol a könyvolvasási élményeiket megoszthatják egymással az olvasók, ez az internet világában nem újdonság, hiszen azért vannak a hozzászólási lehetőségek a különböző oldalakon. Önök a „a könyvkiadás “Facebookjának” szánják az oldalt. Mesélne erről bővebben?
A. N. A self publishing kiadás egyik fontos tényezője, hogy a könyv szájról-szájra terjed. És ebben nagy szerepe van a szerzőnek is. Nincs annál jobb reklám, hogy valaki ajánlotta a könyvet. Biztos el fogom olvasni. Oldalunkhoz lehetőség van a Facebook segítségével hozzászólni és ajánlani a könyvet. Nem névtelenül, hanem arccal. Ez fontos. Így bátran adhatok a hozzászóló véleményére, akár pozitív vagy negatív az.
L. B. Milyen veszélyei vannak az e-könyvnek? Gondolok itt főleg arra, hogy lopják majd.
A. N. Tegye fel a kezét, aki nem olvasott el kölcsön könyvet. Tegye fel a kezét, aki a főiskolán nem másolta le a jegyzetet. Tegye fel a kezét, aki nem kölcsönzött ki könyvet a könyvtárból és olvasta el ingyen. A nyomtatott könyvet is le tudom másolni, és el tudom lopni. Ráadásul ebben a könyvtárosok is segítenek, mert ők le is fénymásolják. Átmegyek a barátomhoz, meglátok nála egy könyvet, elkérem, és elolvasom. Ez nem lopás? De az, csak ebbe nem gondolunk bele. Az interneten ezerszámra találok magyar nyelvű e-könyvet, de bízom abban, hogy eljutunk arra a pontra, mikor büszke leszek arra, hogy megvettem egy tartalmat. Mert ez a normális. Ha megfelelő portálok állnak rendelkezésre, ahol gyorsan és egyszerűen meg tudom vásárolni azt, akkor miért kutassak és lopjak?
L. B. Több irodalmi portálon is megfordultam már, és az egyik interjúban olvastam, melyben azt nyilatkozta valaki, hogy már lassan többen leszünk, akik írunk, mint akik olvasnak. Valóban arra figyeltem fel, hogy egyre többen osszák meg a gondolataikat. Sokan fórumokon, blogokban, és irodalmi portálokon. Ön hogyan vélekedik erről? Lesz-e majd elég olvasó kereslet a kiadó által megjelentetett könyvekre?
A. N. Aki ír, az olvas is. Ezek az emberek éheznek a tudásra, és szeretnék elmondani a véleményüket, vagy csak a másikéra kíváncsiak. Nem gondolom, hogy a jövőben az emberek keveset fognak olvasni. Csak mást és máshogy. Mi erre mondjuk, hogy formálja az igényt az olvasó és ne a kiadó. Add ki a könyvedet, versedet, jegyzeteidet. Ha tetszik a világnak, olvasni fogják, és te újabbat írsz, de ha nem akkor is. És tovább olvasol, hogy újabb és újabb tudásra tegyél szert.
L. B. Bizonyára sok embernek vannak olyan álmai, hogy egyszer neki is megjelenik egy könyve. Akár a verseit szeretné egyben látni, akár novellákat, vagy egy regényt, vagy egy tanulmányát, vagy a régi összegyűjtött receptjeit, stb. Én most már a harmadik könyv megjelenése után is úgy érzem, hogy három gyereket segítettem a világra, és onnantól már nem nagyon lesz rá befolyásom. Az olvasók elolvassák, vagy nem, értékelik, véleményezik, kritizálják majd. Viszont amikor ez a dédelgetett álom valósággá válik, az egy csodálatos érzés. Mikor az első könyvemet a kezembe vettem, olyan hihetetlen érzés volt, hogy azt valóban én írtam. Most nem tudom a kezembe venni, viszont ismét egy lehetőséggel éltem, amit ajánlok másoknak is. Mit tanácsol azoknak az embereknek, akik szeretnék megjelentetni a könyveiket?
A. N. Legyenek bátrak! Merjék felvállalni írásukat és a lehető legrövidebb időn belül kiadni, melyre a legköltséghatékonyabb megoldás az e-könyv.
L. B. A könyveim e-könyves megjelenése kapcsán sok időt szánt a velem kapcsolatos kommunikációra. Más ügyfeleknek is segít, ha problémájuk van?
A. N. Mivel ez egy egészen új dolog, természetesen igyekszünk mindenkinek a lehető leghamarabb válaszolni. Honlapunkat is folyamatosan fejlesztjük, melyen megtalálható minden információ és segítség a könyvkiadáshoz és a könyv feltöltéséhez. Ha valakinek kérdése lenne, akkor forduljon hozzánk bizalommal az info@konyvaruhaz.info e-mail címen keresztül.
L. B. Milyen ember a magánéletében kedves Norbert? Meséljen az életéről, álmairól, gondolatairól, terveiről, céljairól.
A. N. Most az életem a „három gyermekem” körül forog. A két fiam felnevelése és a Publio Kiadó felvirágoztatása számomra a legfontosabb. Remélem, mindenben sikereket fogok, fogunk elérni.
L. B. Köszönöm a válaszokat, és a lehetőséget, hogy ismét egy olyan emberről írhattam, akit az internet sodort az utamba. Kívánok sok sikert a családi életében, és a vállalkozás sikerre viteléhez egyaránt.
Az olvasóknak üzenem, hogy valóban igaz, hogy aki olvas, azok nagy része valóban ír is. S ha ír, akkor lehet, hogy szeretné, ha írása nagyobb közösséghez is eljusson, vagy csak könyv formában szeretné látni, de a mai magyarországi kiadási viszonyok miatt nem sok esélye, lehetősége van erre, főleg, ha ismeretlen. Akik gondolkodnak ezen, olvassák el a Publio Kiadó honlapját, és éljenek a lehetőséggel, jelentessék meg műveiket e-könyvben.


AZ EZOTERIKUS KÖVEKTŐL AZ ILLATSZEREKIG
2011-11-07


Sokan próbálnak az interneten boldogulni, amikor már nincs semmilyen munka, és sokan olyanba is belevágnak, amit lehet, hogy egyébként nem tennének. Most egy interjút olvashattok valakivel, aki igyekszik pénzt keresni a neten, és megosztja velünk az elképzeléseit, tanácsait is.


Az internetes honlapomról kaptam egy üzenetet, hogy legyek benne egy link cserében, ilyen volt már máskor is, persze, hogy belementem. Elmentem a megadott oldalra, ami azon kívül, hogy egy ezoterikus oldal és olyan információkat ad, ami most sokaknak segíthet, kíváncsivá tett a honlap alkotójára is. Az oldalról még több társoldal megnyitható, jelezve, hogy milyen sok területen tevékenykedik az a valaki.
Az első oldal az ezoterikus kövek világába vitt. Nem ismeretlenek előttem a kövek, nekem is van 1-2, ám találtam olyan információt, amit épp most kellett olvasnom. Mert ugyan tudtam valamikor, hogy egyes kövek hatása mire jó, de elfelejtettem, mert nem foglalkoztam velük. Most, hogy az oldalon jártam, eszembe juttatta, hogy most ezek a kövek is segíthetnek.

  • Interjú alanyom Nagy Gábor. http://www.ezokovek.hupont.hu, Mikor döntöttél úgy, hogy életed részévé válik a kövekkel való foglalkozás, a hatásuk közzététele, a kövek és a belőlük készített tárgyak forgalmazása? S ez a főtevékenységed, vagy csak mellékesként csinálod?
Először is köszönöm szépen a megtiszteltetést, hogy rólam szeretnél írni! Már gyermekkoromban is érdekeltek a drága kövek, bár akkoriban az dominált, hogy a mesékben mindig a gazdagságot és a kincseket jelképezte. Később már érdekelt az ezotéria is, persze csak hobby szinten.  Nem régiben kaptam ajándékba egy tigrisszemet, amit mindig magamnál hordok.
A kövekből készült tárgyakat igazából nem én forgalmazom, csak a partnere vagyok az ezoterikuskovek.hu-nak. Természetesen egyelőre mellékesként foglalkozom ezzel, illetve a többi, általam használt partnerprogrammal.
  • Volt-e életedben példaszerű esemény, amikor valamelyik kő látványosan segített, ha igen, mesélj róla.
Nem tudom, hogy ez mennyire a kő hatása, én annak tulajdonítom. 2011.09.12-én létszámleépítés miatt küldtek el a munkahelyemről 300 kollégámmal együtt. Az egyik munkatársam ajándékozta nekem azt a követ, amiről fentebb írtam. Jelenleg állást találni nem könnyű, pláne itt Tolna megye környékén. Az idén érettségiztem, így a diákom még érvényes volt. A diákéveim alatt is dolgoztam, így jött egy ötlet, gondoltam, veszteni valóm nincs. Felhívtam a diák munkaközvetítő cégemet, és az elküldés után 3 nappal már diákként dolgoztam. A tanulói jogviszonyom október 31-én járt le, ekkor még diákként dolgoztam, november 3-án pedig, mivel elégedettek voltak velem, felvett a cég rendes dolgozóvá. Mi ez, ha nem csoda?
Nos, igen, az én életem sem könnyű, és hát nem vagyok vele egyedül. Őszinte leszek, azaz oldal is affiliate programokra épül. Amellett, hogy az ott fennlevő programok egy részének vannak ingyenes képzései is, nem titkolt céljuk a fizetős szolgáltatás eladása. Én senkinek nem mondom, hogy vegye meg, nem beszélek rá senkit. Én anyagi gondjaim miatt egyelőre nem tudtam kipróbálni, így azt sem tudom megmondani mennyire hasznosak. Az biztos, hogy amint tehetem, kipróbálom. (Mondjuk a pasizási tanácsokat asszem kihagyom.)
Az affiliateonline oldalon természetesen ingyen segítek azoknak, akik nem tudják, hogyan kezdjenek el pénzt keresni az interneten. Ehhez ingyen oktató anyagot is kapnak az érdeklődők, melyeket ingyenes tanfolyam keretén belül szereztem én is, de mire valaki mindet összeszedi az időbe telik. Azon az oldalon minden ingyen van.
  • Rengeteg internetes munkát hirdetnek, most egy kicsit belelátunk, hogy is működik ez. Sok hasonló oldalt láttam már, ahol segítő technikákat adnak személyiségünk, szemléletünk, önbizalmunk, önismeretünk fejlesztésére. Vannak jó dolgok, én is tudom, de nem mindenki vevő az ilyenekre, s sokan megcsinálják, még sem történik igazából meg az a bizonyos nagy változás. Szerinted mi kell ahhoz, hogy ezek a technikák valóban működjenek?
Szerintem mindenkinek más az életszemlélete, életvitele. Aki belevág, annak mindenképp teljes erőbedobással kell magát „átállítani” az ott leírtak szerint. Ezek a programok valójában a szemléletünket módosítják. Erre saját példámmal tudnék hivatkozni: diákként mindig azt mondtam, hogy én leszek az, akinek mindig lesz munkája. 2011.06.12-én leérettségiztem, 06.30-án felvettek első munkahelyemre, 09.12-én létszámleépítés, 15-től mentem diákként dolgozni, nov.3-tól pedig átvett a cég rendes dolgozónak. Én ezt a vonzás törvényének tulajdonítom. Az tény, hogy a siker nem jön egyik napról a másikra, és meg is kell érte dolgozni. Egy önfejlesztő program semmit nem ér, ha mi magunk nem teszünk érte.
  • Pl. az MLM. Én, ha meghallom, azonnal ott is hagyom az illetőt, annak ellenére, hogy tudom, hogy nem egy rossz dolog. Én pl. már a 90-es évektől benne voltam néhányban, még sem jutottam benne előbbre, hiába csináltam jól. Persze ezt is lehet kifogásnak tekinteni, ám kb. 9 üzleti tevékenység, és 17 év önismeret tanulás után tudom, hogy nekem nem ez az utam, lehet bármilyen jó is, másoknak működhet bármennyire jól is. Sokan azért választják ezt az utat, mert nincs más lehetőség és a szépen csomagolt, felfestett pénzkereset sok embert megfog. Ismerek olyan embereket, akiknek életük már az MLM, jól is érzik benne magukat, s bár nem a legmagasabb csúcson vannak, de megélnek belőle. Én úgy gondolom, hogy erre nem minden személyiség alkalmas. Te mit gondolsz ezekről?
Én sem szeretem az MLM rendszereket, mindig is azt sugallta, hogy csapjunk be másokat azért, hogy mi jól járjunk, továbbá a legtöbbjüknél van belépési díj, és persze „házalóvá” kell válnod.
  • A következő oldalad. http://www.drogerianet.hupont.hu/ Itt illatszereket lehet vásárolni. Jó kis webshop, aki közvetlenül akar vásárolni az importőrtől és mindent egy helyen, akkor jó helyen jár. Hogyan jött a képbe az illatszerek forgalmazása az életedben, s miért pont az?
Pusztán az internetes pénzkeresés miatt foglalkozom vele. Mindig magyar affiliate oldalakra regisztrálok, pont az miatt, mert ha gáz van, elérem őket. Továbbá ahogy néztem, árban sem rosszak, akcióik is elég jók. Talán másoknak is segít, egy ilyen webshop, főleg így hogy közeledik a karácsony.
  • Egyik oldalon sincs elég adat rólad. Nem igazán lehet tudni, hogy milyen ember az, aki mindezek mögött van. Aki nyitott az ezoterikus dolgokra, aki látja az internet előnyeit a megélhetéséhez, aki ingyen is akar segíteni másoknak, és megmutatni, hogyan tudnak ők is az interneten boldogulni. Engem sokszor zavar, hogy az emberek egy un. „avatar” mögé bújva léteznek az interneten. Lehetnek írók, költők, üzletemberek, többféle szakmához tartozók. Én az írással foglalkozókhoz tudok hozzászólni, mert leginkább azokban a körökben mozgok. Sokról nem tudni azt sem, hogy nő vagy férfi az illető. Lehet, hogy csodálatos dolgokat hoznak létre, de nem tudni róluk semmit, és nekem is kellemetlen, mert az sem tudom, hogyan viszonyuljak hozzájuk. Nő, vagy férfi, idős, vagy fiatal? Sok mindennel foglalkozol, és segíteni is próbálsz másoknak, szeretnénk egy kicsit jobban megismerni. Kérlek, hogy mesélj egy kicsit magadról. Milyen ember vagy, mik a céljaid, mennyire fontosak az emberei kapcsolatok az életedben, stb.
Mit is írjak magamról? 20 éves falusi srác vagyok. Mindig is olyan ember voltam, akit minden érdekel. Életem sosem volt könnyű, anyagi gondok, édesapám 14 éves koromban meghalt, nevelőapám lelépett, stb. Bánom-e? Jó kérdés. Hogy őszinte legyek, egy cseppet sem. Megedzett az élet. Mindig is a saját hibáimból tanultam. Elég nagyszájú vagyok, mindig megmondom a véleményem. Inkább legyek őszinte, mint népszerű, ez sok embernek nem tetszik. Jelenleg anyagmozgatóként dolgozom, most keresek mellé napi 4 órában másodállást, mert a minimálbérből nem lehet megélni. E mellet pedig próbálom kihasználni az internet adta lehetőségeket. A zene tart életben. Hiányolok-e valamit az életemből? Igazából egy dolog hiányzik nagyon, egy boldog párkapcsolat.
Említetted a költőket, írókat. Nos, én is írok néha verseket, bár némelyiket nehéz lenne cenzúrázni, illetve van egy regény kezdeményem is (4 fejezet, ha elkap az ihlet befejezem).
Időközben elkészült a blogom, itt kicsit jobban megismerhet, aki szeretne.
Illetve készül egy új oldalam, mely kimondottan a csajozással és a pasizással foglalkozik majd.
http://nagy-gabor.blogspot.com/
http://nemcsakpasiknak.hupont.hu/
Még egyszer köszönöm a lehetőséget és a figyelmet
  • Elképzeltem, hogy valahol egy kávéházban beszélgetünk, s mikor elolvastam a neten küldött válaszaidat, s megtudtam, hogy csak 20 éves vagy, bevallom meg is lepődtem. Nemcsak azért, mert idősebbnek gondoltalak, hanem azért is, mert rendkívül bátor vagy, és sok szavad tükrözi azt a bölcsességet, amit sokan csak idősebb korukra szereznek meg. Az pedig külön öröm, hogy rokon lelkek vagyunk az írás és az ezoterikus gondolkodás terén. Nem tudom, hogyan bukkantál a honlapomra, de örülök, mert egy egyszerű kis üzenet egy értékes emberhez vezetett. Ha hiszel a vonzás törvényében, akkor a boldog párkapcsolat is hamarosan kopogtatni fog az ajtódon, csak figyelj a jelekre, s ha nagyok az elvárásaid, akkor gondold át őket, s engedj belőlük, mert nem biztos, hogy olyan lány jön az utadba, akit elképzeltél. Én is köszönöm a lehetőséget, hogy az internet segítségével beszélgethettünk és kívánok sikert az életed minden területén.
A blogomban, ahogyan jeleztem, egy interjú sorozatot indítok, s jobbára olyanokkal, akiket nem is ismerek személyesen, és az internet által kerülnek az utamba. Ez volt az első, a saját magammal készített interjú után. Egy pozitívan gondolkodó magyarországi fiatalember, aki soha nem adta fel, és tesz is azért, hogy a mostani nehéz világban boldoguljon mind az anyagi részén, mint pedig a spirituális részén. Talán segít a korosztályának, s talán az idősebbeknek is, hogy elgondolkodjanak egy kicsit.


ÁLMOKBÓL VALÓSÁG

Interjú magammal

2011-11-01

Az ezredforduló után vitt a sorsom az írás felé. Újságírós időszakomban és a szociológiai kutatásaimnál nagyon szerettem interjúkat készíteni. Tervezek ide a blogba is egy interjú sorozatot, amihez az internet lesz majd a segítségemre, lévén nem vagyok Magyarországon, és melba játékának eleget téve, az első interjút magammal készítem. Bár nyitott könyv voltam/vagyok az interneten, talán lesz néhány olyan információ mégis, amit sokan nem tudnak rólam.

Szerinted meghatározza az ember életét az, ahová születik?
Egy palóc paraszti családba születtem egy mátraaljai faluba, ahol többé-kevésbé 48 évig éltem, leszámítva a kollégiumi éveket, és egy rövid parádi időszakot. 50 évesen bizonyítottnak látszik, hogy az ember életét meghatározzák a körülmények, ahová születik. Nálam így volt, viszont azt is megértettem, hogy én választottam, hogy ideszületek, mert ebben a környezetben kellett valamit megtanulnom. 1994-től másként kezdtem el gondolkodni, nagy segítségemre lett ebben a számmisztika, és számos „ezoterikus tudomány”, hogy az önismeretem fejlődhessen, és az életemnek más irányt adjak, amit meg is tettem.

Mit gondolsz arról, hogy a magyar embereknek a különböző szenvedésfajták mennyire segítették a fejlődésüket, és látsz-e változást?
Sokszor hallottam, olvastam, hogy a magyar embernek sokat kell szenvedni, aminek lehet, hogy nagyon régi oka van, ám az is igaz, hogy mindenki a saját életének a kovácsa. Az én szlogenem: „Semmi sem történik véletlenül” minden téren bizonyítottá vált az életemben. Számos szenvedésfajtát megéltem, mint a legtöbb magyar, volt, amelyikből tanultam, volt, amelyiket elszenvedve más emberré váltam, fejlődtem, s az is biztos, hogy az én döntéseim, viselkedésem vezettek oda, hogy ezeket megéljem, mert ez karmikus volt.
A szenvedést én két nagy csoportra osztottam, a fizikai és a lelki szenvedésre. A fizikai szenvedésről most nem írok, inkább a lelkit emelném ki, mert abban volt részem elég rendesen. Csak néhány szenvedésfajta, amiket áldozatként éltem meg, és ami engem segített más emberré tenni: igazságtalanság, megalázás, kihasználás, tiszteletlenség, meg nem becsülés, lenézés, semmibevevés, megfélemlítés, kegyetlenség, irigység, hazugság, hatalmaskodás, féltékenység, stb. Sokszor megéltem néhányat, amire megértettem, és megtanultam, hogy másképp kell egy helyzetet kezelni. S pont egy könyv segített, melyet szintén 1994-ben olvastam, ha jól emlékszem. A mennyei prófécia, amelynek felismeréseit alaptörvényként kezdtem el alkalmazni az életemben. Az első az volt: Nincsenek véletlenek…
Úgy gondolom, hogy nagyon sok ember nőtt így fel, és élte az életét, elszenvedve a különböző dolgokat, s mindenki maga dönt arról, hogy változtat az életén, vagy pedig benne marad a drámák játszmájában. Nem könnyű felismerni, elfogadni, kilépni belőle, de meg lehet tenni. Úgy látom, hogy mostanság egyre több ember látja meg ezeket a dolgokat, s remélem, hogy bármilyen nehéz időket is élünk, az élet majd jobbra fog fordulni.

Mikor határoztad el, hogy az álmaidat meg fogod valósítani?
Már a kilencvenes évek második felében éreztem, hogy változtatnom kell, de az én elnyomott, szenvedő énemnek számos falat, gátat kellett ledöntenie, ameddig ki mertem lépni a fényre. Emlékszem 1998-ban rendeztem az első nemzetközi rendezvényemet, mindent leszerveztem, de azt mondtam, csak ne kelljen mondanom semmit. Aztán a konferanszié csak odacitált a közönség elé, én meg zavaromban meg sem tudtam szólalni. Ekkor határoztam el, hogy bármennyire is utálok kiállni, ezt is meg kell tanulni. Kényszerítettem magam, és onnantól kezdve több rendezvényemet magam is konferáltam le. Tudtam, hogy nem ez az utam, de bátorságot, erőt merítettem belőle, és ki mertem állni innentől kezdve minden fórumon, és kezdtem határozottá, függetlenné, bátorrá, céltudatossá válni. Persze, ameddig el tudtak nyomni, addig egy szegény én voltam, amikor azonban kiléptem a fényre, akkor meg az irigységgel, a rosszakarattal, a furkálódásokkal, a különböző bántásokkal kellett szembesülni. Ez is életfeladat, amit meg kell tanulni kezelni. Mind a közéletben, mind itt az interneten vannak, lesznek, akik máshogyan látnak, mint én magamat. S ez így van jól, hiszen az egyensúlyhoz kell mind a két féle vélemény.
Nekem nem volt boldog gyerekkorom és boldog házasságom sem. Sok minden kimaradt az életemből. 2004-ben, az egyik főiskolai konzultáción, talán művelődésszociológiából, képeket nézegettünk, ahol a tanárnő járt. Majd hasonlóképpen nézegettünk a Világturizmus órán is. Számos filmem lett országokról, kultúrákról. Az interneten is nézegettem, olvasgattam róluk, és elképzeltem ott magamat. 2004-ben hangosan ki is mondtam, hogy én is utazni akarok, világot látni, megismerni más embereket. Ekkor én még nem is hallottam a Titokról, de a vonzás törvényét innentől kezdve már napi rendszerességgel alkalmaztam. A lehetőségek pedig jöttek, és én éltem velük. 2006-tól 2009-ig 17 országba jutottam el, igaz, néhányon csak keresztülautóztam, és most egy paradicsomi szigeten élek. Sosem volt pénzem, mégis belevágtam, és megláttam a lehetőségeket. Nem úgy mondom, hogy bepótoltam dolgokat, hanem negyven után éltem meg őket. Amik nem olyanok persze, mintha 20 évesen éltem volna meg őket, de olyan élmények, amelyekre szükségem volt. Ibiza szigetében húszévesen biztos, hogy én is a „buli szigetet” látnám. Most 50 évesen azonban már nem azt látom. Hanem a sziget természeti szépségeit, titokzatosságát, a nyugalmat, a harmóniát, a számos nációt, a világot kicsiben, ahol minden van. Az élet, a változtatás, az újrakezdés nehéz, mint sok bejegyzésemből is kitűnik, néha majdnem fel is adom, de erős lett a hitem, és nagy lett a kitartásom és a türelmem is, és ahhoz, hogy elérjünk álmaink megvalósulását szükség van mindre és egy nagy adag bátorságra is, és persze a döntés meglépésére.

Milyen embernek tartod magad?
Sok jelzőt fel lehet itt sorolni. Az biztos, hogy kegyetlenül őszinte vagyok, általában mindenkit szembesítek dolgokkal, s ezen sokan meg is bántódnak. A többségük később ezt megköszöni. Megbízható vagyok. Én, ha azt mondtam, hogy … - az mindig úgy is volt, rám mindig lehetett és lehet alapozni, s ezt sokan ki is használták. Segítőkész vagyok, önzetlen, talán túlságosan is. Mindig előbbre volt a köz érdeke, mint a sajátomé, aztán mikor kicsit többet kezdtem törődni magammal, mások másként kezdtek látni. Ez is jól van, így legalább én is megláttam, hogy kik voltak azok, akik csak tettették a barátságot, és kihasználtak. Erős az empátiám, és ennek nagyon örülök, számos ember nyílik meg nekem és meséli el az életét, tudok meghallgatni, másokra figyelni, és ha késztetésem van, akkor tanácsokat is szoktam adni, ami persze mindig egy lehetőség, ami esetleg elgondolkoztatja, mérlegelésre készteti azt, aki kapja. Tisztességes és becsületes vagyok, nem tudok hazudni, de azt is megtanultam, hogy általános igazság nincs, mindenkinek a maga igaza az igaz. Amit én igaznak látok, azt lehet, hogy a másik nem úgy látja. Ezt el kell fogadni, ami nem mindig könnyű. Totális reálból - erős racionalista gondolkodásmóddal és logikával – váltam humánná, és most már az ösztöneimre hallgatok inkább. Figyelem a szívem szavát, de nem zártam ki a logikámat sem, azzal is megvizsgálok mindent. Hűséges, bátor, lelkiismeretes, lelkes, igazságos, szorgalmas, - dolgos, ahogy a spanyolok jellemeznek -, és alapvetően kedves vagyok.
Nekem is vannak hibáim, mint mindenkinek. Olykor akaratos vagyok, elégedetlen, maximalista, sokszor nehéz fejű, mert nehezen értek meg valamit, vagy nehezen fogadok el. Előfordul, hogy nehezen tolerálok néhány helyzetet, s olyan is, amikor a figyelmem nem oda irányul, ahová kellene.  S sajnos nem vagyok elég vidám, nincs jó humorérzékem, és nem tudok igazán ellazulni sem. De pici korom óta tudok örülni minden kis dolognak, amit kaptam, még ha az csak jó szó is.
Általában beismerem, ha valamit hibázok, vagy megbántok valakit. Könnyen tudok már bocsánatot kérni, de megbocsátani is.

Szerinted mi a boldogság?
Eszembe jutott, mikor 2006-ban a legelső blogomban én is boncolgattam ezt, ám az már nincs meg, ha csak a könyvembe nem került bele, már nem emlékszem.
Számomra a boldogság a szeretetnél, az örömnél kezdődik. Nem igazán ismertem meg a szeretetet sem gyerekként a családomban, sem pedig a házasságomban. Voltak boldog pillanataim, mert nagyon tudtam örülni minden kis semmiségnek is. Aztán megtanultam szeretetet adni, kimutatni és most már elfogadni is. Amikor ezek valamilyen formája megnyilvánul, én akkor vagyok igazán boldog. Ez lehet családi szinten, szerelmi szinten, baráti szinten, ismerősi vagy épp egy ismeretlennel való szituációban. Akkor vagyok igazán boldog, ha szeretetet adhatok, és most már néha kapok is.
Köszönöm, hogy közöttetek lehettem.Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!